Tartalomhoz ugrás


Orbitális csővágás

Az orbitális csővágás alkalmával a csővágógép és a vágótárcsa körbefordul a cső körül.
Egyenletes vágási felületet, és sorjamentes vágást eredményez, ennek köszönhetően a munkadarabok szinte azonnal hegeszthetőek.

Az AXXAIR cég vágógépei gyors és pontos vágást tesznek lehetővé. Alkalmazhatóak a műhelyben, de helyszíni munkálatokhoz is megfelelő. Kezelése gyorsan és egyszerűen elsajátítható. A megmunkálható falvastagság 0,7 - 15 mm-ig terjed, átmérőben pedig 5 - 1016 mm-ig.

A berendezések továbbfejleszthetőek orbitális leélező és hegesztőgépekké.


bővebben>>

Orbitális leélezés

Az orbitális leélezés alkalmával a leélezőgép és a benne található marófej körbefordul a cső körül. Magát a gépet illetve a marófejet, bekapcsolás után, az előtoló kar segítségével a munkadarabba süllyesztjük, majd a kézikerék segítségével körbeforgatjuk. A letörés pontossága, mínősége és sorjamentessége miatt szinte azonnal hegeszthető a darab.

Készíthető 30°-os, 37,5°-os, és 45°-os leélezési is. Kezelése egyszerű.
Mérettartomány:
Csőátmérő: 15 - 330 mm-ig. Falvastagság: max. 7 mm.


bővebben>>


Orbitális hegesztés

Az orbitális hegesztés alkalmával a hegesztőpisztoly körbefordul a cső, illetve a varrat körül. Az AXXAIR csőhegesztőgépei automatikusan vezérlik a körbefordulást, a lengetést, a huzalelőtolást, az ívhossz szabályozást, és a hegezstési paraméterek változtatását.
Könnyen programozható felületen lehet elkészíteni a hegesztő programokat. A szokásos hegesztési paraméterek mellett beállíthajuk, hogy hány szektorra szeretnénk osztani a hegesztési műveletet, és külön tudjuk programozni szektoronként a paramétereket. Lehetőség van automatikus tűzésre is, és bizonyos feltételek mellett szabványos csőidomok is hegeszthetőek.

A zárt, illetve nyitott fejű berendezések kiválóan alkalmasak helyszíni munkálatokhoz, építéshez, karbantartáshoz. Ezeknél az eszközöknél maga a forgató szerkezet nem egy zárt szerkezet, megbontahó. A zárt fejű megoldásnál a fej két félből áll. A nyitott fejű konstrukció pedig patkó alakú. A csövekre történő rögzítés rögzítőpofákkal történik.

A hegesztés befejezésével lehetőség van a mért paraméterek mentésére, és kinyomtatására is, amely nagyban megkönnyítheti a későbbi dokumentációt.

A hegesztőgép programozása néhány óra alatt  elsajátítható. Huzalelőtolóval, lengetővel és ívhossz szabályzóval is elérhető. A maximális hegesztőáram akár 300 A is lehet.


bővebben>>


Oldalazó gépek

Akkumulátoros kivitelük és kis tömegük miatt kifejezetten ideálisak a helyszíni munkálatokhoz.
Pontos és gyors megmunkálást tesz lehetővé.

bővebben>>

Vissza a tartalomhoz