Tartalomhoz ugrás

Moduláris hegesztésautomatizálás

Termékek > Moduláris hegesztésautomatizálás

A Gullco moduláris hegesztőrendszere tulajdonképpen egy önjáró hegesztőkocsiból és egy adott felületre rögzített kényszerpályából áll. A hegesztőkocsi a kényszerpálya által meghatározott úton egyenletes, szabályozható sebességgel halad végig, miközben a kocsira rögzített hegesztőpisztoly elkészíti a hegesztési varratot.

 A kényszerpálya típusa alapján megkülönböztetünk merev pályás és rugalmas pályás rendszereket. A kocsi rögzítése mindkét típusú pályán olyan, hogy a szerkezet bármilyen hegesztési és vágási pozícióban alkalmazható. A merev pályaelemek hőkezelt alumíniumötvözetből készülnek, így könnyű szerkezetet biztosítanak, ugyanakkor kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek. A különböző hosszban megrendelhető pályaelemek könnyen és gyorsan egymáshoz, ill. a hegesztendő felülethez rögzíthetők. Lapos és magasított kivitelben készülnek. A rugalmas pályaelemek hőkezelt rugóacélból készülnek, így kiválóan alkalmazhatók ívelt felületek hegesztéséhez. Normál és extra hajlékony kivitelben készülnek, minimális hajlítási sugaruk 1524 mm, ill. 609 mm.

 A pályaelemeket a különböző típusú rögzítőelemek segítségével szerelhetjük a hegesztendő felületre. A kapcsolóval ellátott állandómágneses rögzítőelemek terhelhetősége 45 kg, az eletromágneses rögzítők terhelhetősége pedig 34 kg. Mindkét típusú rögzítőelem merev, ill. önbeálló kivitelben készül. A gumi szívótalpas rögzítők nem mágnesezhető felületeken is alkalmazhatók, a szükséges vákuumot egy vákuumszivattyú állítja elő.

 A hegesztőkocsi az alkalmazott pályaelemeknek megfelelően merev pályás és rugalmas pályás változatban is rendelkezésre áll. Alacsony, normál és magasított kivitelben, valamint a különböző hegesztési technológiáknak megfelelően többféle sebességtartománnyal készülnek. A mikroprocesszoros vezérlésű hegesztőkocsikon pontosan beállítható a mozgási sebesség, melynek értékét digitális kijelzőn kísérhetjük figyelemmel. A kocsi bármilyen hegesztési pozícióban alkalmazható, a könnyebb kezelhetőség érdekében távvezérlővel is kiegészíthető. A négytengelyes pisztolytartó lehetővé teszi a hegesztőpisztoly bámilyen szögben történő beállítását. Huzalelőtoló alkalmazása esetén a huzaltekercs hordozását a hegesztőkocsi után kapcsolható szabadonfutó kocsi biztosítja.

 Az oszcillátorral felszerelt modellek lehetővé teszik a hegesztőpisztoly legkülönbözőbb mintájú lengetését. A lengetés mintáján kívül beállítható még az amplitúdó és a frekvencia is. A lengetőfej külön egységet képez, így a pisztoly különböző szögben és irányban állítható be. A pálya mentén elhelyezett kapcsolóelemek és az Auto-Weld rendszer segítségével szakaszos varratok is hegeszthetők. A pisztolyindexelő modullal ellátott hegesztőkocsi pedig kiválóan alkalmazható felrakóhegesztésre, ill. ismétlődő alakzatok vágására.Az alábbi videón alakalmazási példákat tekinthet meg.

A Gullco berendezései többféle hegesztés pozicióban használhatóak.
A hegesztési paraméterek távvezérélő segítségével állíthatóak.

Vissza a tartalomhoz