Tartalomhoz ugrás


Oldalazó gépek

Hordozható, kicsi és könnyű gépek vékony csövek megmunkálásához.

A megmunkálható átmérő tartomány 2 - 219 mm. Egyedi esetben lehetőség van a 219 mm feletti átmérő megmunkálására is. A PROTEM SE és SL sorozat a csövek külső felületén rögzíthetőek a szorítóbetétek segítségével. Általában átmérőként külön - külön szorítóbetét szükségesek. Még vékony csövek megmunkálásakor sem deformálódik el a cső. Az SE és SL sorozat gépei kaphatóak elektromos (akkumulátoros vagy vezetékes) és pneumatikus hajtással. Lehetőség van a gépek állványzaton történő rögzítésre is.

A PORTEM oldalazó gépei tökéletes kiegészítői lehetnek az orbitális hegesztőrendszereknek.

bővebben>>


Leélező gépek

A PROTEM cég leélező gépeivel kiváló minőségű él előkészítés végezhető.

Lehetőség van V, X, és U alakú varratalak készítésére. A gépek kis tömegűek, könnyen szállíthatóak és kezelhetőek.  A kiegészítők segítségével megoldható a csőgeometria követése, így korrigálhatóval válik a csőalak deformációja. A gépek kaphatóak elektromos, pneumatikus és hidraulikus hajtással is.
A masszív kialakításnak köszönhetően tökéletesen megfelelnek vastag falú csövek leélezésére.


bővebben>>


Orbitális csővágó és leélező gépek

A hegesztés minősége mindig az él előkészítés minőségétől függ.
A PORTEM cég csőmegmunkáló gépeivel lehetőség van a csövek vágására és él előkészítésére is. Készíthető V, X és U alakú leélezés is. A szerszámtartók felszerelhetők különböző kiegészítőkkel, ami képes a cső deformációt lekövetni, így lehetővé válik a cső alak deformáció korrigálása. A gépek használatával elkerülhető a termikus vágási eljárásokat kísérő hátrányos jelenségek. Maguk a gépek két gyűrűs szerkezetből állnak, az egyik fix a másik forgatható. A szerszámtartó a forgó keretre van építve, amely két részre nyitható, és így könnyen felhelyezhető a csőszakasz bármely részén. Kapható elektromos, pneumatikus és hidraulikus hajtással is. A masszív kialakításnak köszönhetően alkalmas a vastag falú csövek megmunkálásra.

Ez a gép típus több féle megoldást kínál:
PROTEM TT-NG: kifejezetten vastag falú csövek vágásához és leélezéséhez
PROTEM TT-LW: csövek vágásához és leélezéséhez
PROTEM TTS: vékony falú csövek vágásához és, leélezéséhezbővebben>>

Vissza a tartalomhoz