Vezetékes forgatók és poziciónálók

A WeldMatic Kft. elkötelezett a tökéletesen kivitelezett varratok iránt, és ennek a célnak megfelelően tervezi, és gyártja a hegesztő forgató és pozicionáló gépeket. Kínálatunkban megtalálja az igényének megfelelő készülékeket, akár 50kg-tól 500 kg-ig! Minden általunk gyártott vezetékes forgató asztal rendelkezik beépített áramátadóval, precíz fordulatszám beállítással, és irányváltóval! Amennyiben nagyobb flexibilitásra van szüksége, akkor keresse a “Wireless” termékeinket!
 
Vezetékes forgatók, és pozicionálók

A megfelelő forgató kiválasztása

Csöveken, hengeres testű tartályokon, edényeken, tengelyeken, kerekeken – tehát bármilyen szabályos forgástesten – különböző méretekben találkozhatunk körvarratok hegesztésével.


Kisebb szabályos körvarratok hegesztéséhez gyakran használt berendezések az univerzális forgatóasztalok. A legkisebbek is képesek 50…100 kg tömegű alkatrészek forgatására. Az egyenletes forgatási sebesség biztosítása mellett fontos, hogy billenthető legyen az asztal. Így a hegesztés szempontjából ideális pozícióban rögzíthetjük a munkadarabot. Sarokvarratok esetében a „vályúhelyzet” megközelítése az ajánlott. Ebben a pozícióban, nagyobb hegesztési paraméterekkel, határozott termelékenységnövekedés érhető el a minőség javulása mellett.

A kezelő, amíg a hegesztőpisztolyt megfelelő helyzetben tartja, a lábpedál kapcsolóval indíthatja el és állíthatja le a forgatást. A forgatóasztalt pisztolytartó rendszerrel kiegészítve még egyenletesebb és jobb minőségű varratot kapunk.

A munkadarab méretének, tömegének és a felhasználás körülményeinek ismeretében el lehet dönteni, hogy az adott körvarrat hegesztéséhez milyen forgatóasztalt válasszunk. A forgatóberendezés terhelhetősége mellett még több fontos szempontot is figyelembe kell vennünk.

Fordulatszám-tartomány

Forgatóasztalok kiválasztásánál gyakran előfordul, hogy az adott fordulatszám-tartomány nem elég széles, vagyis a beállítható legkisebb fordulatnál is túl gyors, vagy a legnagyobb fordulatnál is túl lassú az adott kerületi sebesség. Ezzel a problémával főleg akkor találkozhatunk, ha egyazon forgatón nagyon különböző átmérőn, különböző technológiákkal hegesztünk körvarratokat. Míg az 1 m átmérőn végzett lassú AWI hegesztéshez kb. 0,1 ford/perc tartozik, addig egy 3 cm átmérőjű cső AFI hegesztési technológiájához tartozó sebességet 10 ford/perc-nél érhetjük el. Ez 1:100 fordulatszám-tartományt jelent. Ennek megfelelően érdemes előre felmérni az igényeket, és a lehetőségek szerint szétosztani az eltérő sebességet igénylő feladatokat.

Forgatónyomaték

Csak a munkadarab tömegének ismeretében nem mindig mérhető fel a valóságos forgatónyomaték igény. Ezt csak az alkatrész geometriájának, valamint a súlypont és a forgatási tengely távolságának ismeretében lehet pontosan meghatározni. A munkadarab tömegeloszlásának aszimmetriája a forgatóasztal vízszintestől eltérő helyzeténél jelent változó nyomatékigényt.

Billentőnyomaték

300 kg, vagy annál nagyobb tömegű munkadaraboknál a munkaasztal billentését legtöbbször már motoros meghajtással biztosítjuk. Ebben az esetben is fontos előre felmérni a jelentkező billentőnyomaték igényt, mivel ez a munkaasztal felülete és a munkadarab súlypontjának távolságával arányosan növekszik.

Áramátadó

A kimondottan hegesztési feladatokra alkalmazott forgatórendszerek fontos alkatrésze az áramátadó, amely biztosítja, hogy a hegesztési áram a csapágyakat elkerülve, közvetlenül a forgóasztalhoz csatlakozzon. Ennek elhagyása a csapágyazás gyors tönkremeneteléhez vezethet, és a változó átmeneti ellenálláson eső feszültség befolyásolja az ív paramétereit is. Ezért a 300 A-nél nagyobb hegesztőáramoknál és a többfejes technológiák esetében nagyobb terhelhetőségű áramátadót alkalmazunk.

Termékeink

WMF-100 Vezetékes hegesztő forgóasztal

WMF-100 - Hegesztő forgóasztal

A Weldmatic Kft jelenlegi legkisebb 100 kg-os hasznos teherrel terhelhető vezetékes forgatóasztal terméke. A WMF-100-as sorozat kiállta az idők próbáját, és cégünk legnépszerűbb forgatóasztal terméke!

WMF-250 vezetékes hegesztő forgóasztal

WMF-250 - Hegesztő forgóasztal

A Weldmatic Kft közepes 250 kg-os hasznos teherrel terhelhető vezetékes forgatóasztal terméke. 

WMF-500 vezetékes hegesztő forgóasztal

WMF-500 - Hegesztő forgóasztal

A Weldmatic Kft jelenlegi legnagyobb sztenderd kapható 500 kg-os hasznos teherrel terhelhető vezetékes forgatóasztal terméke. Amennyiben ennél nagyobb termékre van szüksége, kérem keresse fel kollégáinkat egyedi ajánlatért! 

Írjon nekünk!

Miben tudunk segíteni?
Elérhetőségek
Üzenet